Módní přešlapy, kterým byste se měli vyhnout

Domů » Módní přešlapy, kterým byste se měli vyhnout

V módě existuje mnoho přešlapů. Někdy se jich dopouštějí lidé úmyslně, jindy zase chtějí jen šokovat své okolí. Ať je to tak jak chce, existují určitá módní pravidla, které byste měli dodržovat a některým věcem byste se měli při oblékání raději vyhnout. Je pravda, že dnes je óda mnohem liberálnější než před několika lety, nebo dokonce před několika desítkami let. Dnes už existuje jen málo módních výstřelků, kterými byste pohoršovali své okolí. Přesto se pojďme podívat na věci, který byste se měli vyhnout.

Viditelná podprsenka

Pokud nezamýšlíte podprsenku vyloženě jako módní doplněk, neměla by jít vidět. Některé ženy mají zvyk, že i třeba pod tričko bez ramínek vezou podprsenku a jdou vidět nejen ramínka, ale i vyčuhující zadní pás podprsenky. K takovému oblečení se lépe hodí neviditelná podprsenka.

podprsenka

Legíny místo kalhot

Pamatujte si, že legíny jsou primárně sportovní oblečení, nebo spodní prádlo. Neměli bychom je tedy nosit místo kalhot. Pokud je nosíme k delšímu tričku, šatům nebo v nich jdeme cvičit, je to v pořádku. Pokud si ale k černým legínám vezmeme krátké tričko, jedná se už o módní přešlap. Zvláště, pokud vám skrze legíny prosvítá spodní prádlo.

legíny

Šaty a bunda

Pokud si berete na sebe letní šaty, jarní nebo jiné, evidentně volnočasové, není přešlapem, pokud si k nim vezmete nějakou bundu. Ovšem, pokud máte šaty výrazně společenské nebo plesové, určitě k nim nepatří nic takového, jako zimní bunda. Tento nešvar přitom můžete vidět velmi často, protože se většina plesů odehrává v zimním období. Doplňte šaty raději přehozem nebo elegantním kabátkem.

Tenisky ke všemu

Tenisky jsou velmi oblíbenou obuví, která je pohodlná a dnes je seženete v tolika designech, že nebudete vědět, které si vybrat. Nešvarem ale je, pokud si je obouváte úplně ke všemu. Jsou zkrátka věci, ke kterým se nehodí, jako jsou třeba společenské šaty, oblek, pouzdrová elegantní sukně a podobně.