Když při stěhování přijde na řadu nábytek

Domů » Když při stěhování přijde na řadu nábytek


Kdo se stěhuje tak, že vyskládá své věci do papírových krabic a převeze je na zadním sedadle osobního vozu, je, jak se říká, za vodou. Nezajímá se o nábytek ani o spotřebiče, koberce, lustry či zrcadla, toto bývají případy podnájemníků, například studentů, kteří si pronajmou pouze jedno patro v rodinném domě a bydlí tu po dobu studijního semestru.

moderní kuchyně

Ale co my ostatní, kteří se musíme přestěhovat i s nábytkem a spotřebiči? Kdy se vyplatí přivolat na pomoc profesionály?

Když je to příliš těžké

Pokud máte jen pár kousků nábytku a s těmi se vejdete do zavazadlového prostoru vašeho auta, pak stěhovací firmu zřejmě nebudete potřebovat. Bývají to například nízké komody či rozebíratelné malé šatní skříně a psací stoly. Obtížnější to bývá u velkých kusů nábytku, jako jsou postele a zejména starožitné kousky, které nejsou rozebíratelné. Přenášet po schodech velký psací sekretář, starožitnou šatní skříň nebo dvojlůžko není jen tak a každý na to nemá potřebný svalový fond.

kuchyňská linka

Když se to nedá rozebrat

Moderní nábytek bývá naštěstí většinou rozebíratelný, ale i zde můžete narazit na problém. Týká se to hlavně větších nábytkových sestav, jako jsou patrové postele a dvojlůžka, dlouhé šatní skříně s nástavbou anebo kuchyňské linky či vestavěné skříně sestavované na míru. Velké kusy nábytku také vyžadují určité zkušenosti, fyzickou sílu a potřebné nářadí. Stěhovací firmy stěhování bytů v Praze http://www.odnesto.cz/stehovani-domacnosti/ naštěstí tyto práce zařadily do svého běžného pracovního rozsahu.

Když na to nemáte techniku

K přestěhování některého nábytku potřebujete i technické pomůcky, jako je rudl, paletový vozík, stěhovací lišty či popruhy, a pro demontáž a montáž zejména kuchyní a vestaveb na míru také elektrické nástroje a stroje, např. vrtačku, pilu, brusku, elektrický šroubovák, hoblík atd. Kromě techniky je také někdy zapotřebí i většího počtu lidské síly, některý nábytek vyžaduje přítomnost tří až čtyř pracovníků.